Over

Stad Terneuzen organiseert voor het tweede opeenvolgende jaar Festival Zoute Neuzen. Hét festival dat Kapitein Willem van de Vliegende Hollander een warm welkom heet na zijn barre tocht op zee. Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het zover. Dan verruilt de beruchte kapitein het ruime sop voor vaste wal om te feesten…. met jou! Dit alles op een unieke locatie: aan de Herengracht in Terneuzen. Met muziek vanaf twee podia (één op het water en één aan wal), streetfood, een barbier en de Vliegende Hollander Kids Party met diverse wateractiviteiten! Een GRATIS festival voor jong en oud.

Het doel van het festival is om de stad Terneuzen op de kaart te zetten, zowel bij de inwoners als bezoekers en om een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de stad!

Gastheer van het festival is Kapitein Willem, kapitein van het spookschip De Vliegende Hollander. De verbintenis van Terneuzen met de sage ontstond in de 19e eeuw. Om een eigentijds evenement neer te zetten en een brede doelgroep aan te spreken, geven we een moderne draai aan De Vliegende Hollander en zijn kapitein. Festival Zoute Neuzen staat voor stoer, eigentijds en vooruitgang!