Boris

Boris (a.k.a Bo Saris) is, na zijn overwinning bij Idols II, een welbekende naam op muzikaal gebied geworden. In 2004 nodigde souldiva Angie Stone Boris uit om het duet ‘Stay for a while’ met haar te zingen tijdens haar PURE-sessie voor The Box. In 2007 ontving hij de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn 2e album Holy Pleasure. Boris bracht verschillende platen uit en speelde op grote festivals, waaronder Noorderslag en North Sea Jazz Festival. Met zijn herkenbare sound heeft hij menig hart veroverd en maakte hij een vlammende start van zijn carrière!

Na ruim een jaar afwezigheid is Boris weer terug van weggeweest op een plek waar hij hoort; het podium! Tijdens zijn break, een emotionele rollercoaster, heeft hij zichzelf kunnen herontdekken. In oktober 2016 bracht hij zijn nieuwe single ‘Best of Me’ uit. Daarna toerde hij vanaf begin 2017 door Nederland. In zijn nieuwe programma ‘Keep the funk alive’ reist hij met zijn 6-koppige band, de Funkateers, af naar de tijd waar coolness, groovyness en vooral joy centraal staan. Tijdens de show zullen zowel classics als nieuwe nummers gespeeld worden. Een mooi persoonlijk verhaal waarin Boris vertelt hoe hij deze tijd heeft beleefd en hoe deze muziek hem zo geïnspireerd en gevormd heeft tot wie hij nu is.

Zijn nieuwe EP ‘Best of Me’ is het startsein voor een nieuwe periode waarin Boris zich volop kan richten op zijn vernieuwende sound.

Optreden: zaterdag 9 september | 22:45 – 23:45 | Grote podium